wdsd-logo-large (2)

Ziua mondială a Sindromului Down 2014

| filed under Events.

wdsd-header-logo

Dragi prieteni, 21 martie 2014 înseamnă cea de a noua aniversare a Zilei Mondiale pentru Sindromul Down şi în fiecare an creşte numărul persoanelor cu sindrom Down, aparţinătorilor şi simpatizanţilor lor care se implică în acţiuni ce marchează această zi în întreaga lume.

Temele anului 2014 sunt: „Sănătatea şi starea de bine – Acces şi egalitate pentru toţi” respectiv „Drepturi şi viaţă de calitate pentru persoanele cu sindrom Down”.

Vă invităm să participați împreună cu noi la evenimentul organizat cu această ocazie de Asociația Down Mureș împreună cu Muzeul de Științe ale Naturii. Evenimentul va avea loc în data de 21 martie 2014 de la ora 17:00 la Muzeul de Științe ale Naturii din Tîrgu Mureș, str. Horea nr. 24 (lânga Pompieri).

Fiecare copil poate sa aducă o jucarie, o plansă, o ghicitioare sau poezie care reprezintă un animal drag lui și ne v-a prezenta pe scurt, dupa care vom porni pe un traseu în muzeu sa căutăm comori.

Odd Socks_0Vă invităm deasemenea să participați cu mai mult curaj și anul acesta împreună cu noi la campania mondială “LOTS OF SOCKS” , lansată de Down Syndrome International. LOTS OF SOCKS este o campanie simplă şi distractivă, care urmăreşte să facă oamenii să vorbească despre Ziua Mondială pentru Sindromul Down, în 21 martie. Vă invităm să purtaţi în ziua de 21 martie 2014 şosete colorate pentru a atrage atenţia asupra acestei zile. Ne dorim ca oamenii să vorbească despre această zi şi de aceea, vă rugăm să purtaţi 3 şosete puternic colorate, lungi şi desperecheate pentru a evidenţia cei 3 cromozomi sau bagajul EXTRA genetic. Oamenii vor fi surprinşi de această apariţie şi vor întreba uimiţi ce se întâmplă. Dacă nu puteţi purta şosetele, atunci purtaţi 3 obiecte de vestimentaţie puternic colorate sau strălucitoare, astfel încât să atrageţi atenţia şi să ne ajutaţi să spunem lumii despre persoanele cu sindrom Down. Este foarte uşor să faceţi acest lucru acasă, la grădiniţă, la şcoală, la facultate, la lucru, la joacă, în călătorie, în vacanţă, la petrecere sau oriunde vă veţi afla în ziua de 21 martie 2014 şi invitaţi familia, prietenii şi colegii să facă la fel.

Vă așteptăm cu drag.

loading